Opinnot

-

Digi- ja verkko-osaaminen hyvinvointialalla

Tällä opintojaksolla tutustut mitä digi- ja verkkopalveluja voit hyödyntää työssäsi ja miten niitä käytät. Opit myös miten hyödynnät palvelumuotoilua digipalvelujen tuottamisessa sekä miten huomioit eettiset ja tietoturva-asiat digitaalisten palvelujen käytössä.

Laajuus: 5 opintopistettä Kieli: fi Vaadittu edeltävä osaaminen: Ei Toteutusmuoto: Nonstop, verkko Toteutusaika: 08.01.2024 - 30.06.2024 Ilmoittautumisaika: 18.12.2024 - 23.06.2024

Koulutuksen järjestäjä

Xamk
Avaa lisätiedot korkeakoulun sivuilla

Monikulttuurisuus terveydenhoitajan työssä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa

Tällä opintojaksolla saat hyvät perustiedot tai täydennät aiempia tietojasi monikulttuurisuudesta koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Perehdyt eri kulttuureihin ja saat valmiuksia kohdata eri kulttuureista tulevia oppilaita/opiskelijoita terveydenhoitajan työssä.

Laajuus: 3 opintopistettä Kieli: fi Vaadittu edeltävä osaaminen: Ei Toteutusmuoto: Nonstop, verkko Toteutusaika: 09.01.2024 - 30.06.2024 Ilmoittautumisaika: 18.10.2023 - 23.06.2024

Koulutuksen järjestäjä

Xamk
Avaa lisätiedot korkeakoulun sivuilla

Perustietoa kehitysvammaisuudesta, ensitiedosta ja perheen tukemisesta

Työelämässä saatat kohdata henkilöitä, joilla on eri kehitysvammoja. Voit kohdata myös perheitä, joihin on syntymässä tai joissa on kehitysvammainen lapsi. Tästä syystä perustiedot kehitysvammaisuudesta on hyvä hallita. Laadukas ensitieto sekä taito kohdata ja tukea perhettä on tässä tilanteessa tärkeää ja merkityksellistä.

Tällä opintojaksolla voit hankkia hyvät perustiedot kehitysvammaisuudesta tai täydentää aiempia tietojasi.  Tieto kehitysvammaisuutta aiheuttavista tekijöistä ja niihin liittyvistä geenitutkimuksista auttaa perheen kohtaamisessa.

Laajuus: 5 opintopistettä Kieli: fi Vaadittu edeltävä osaaminen: Ei Toteutusmuoto: Nonstop, verkko Toteutusaika: 09.01.2024 - 30.06.2024 Ilmoittautumisaika: 18.10.2023 - 23.06.2024

Koulutuksen järjestäjä

Xamk
Avaa lisätiedot korkeakoulun sivuilla

Tekoäly ja robotiikka sosiaali- ja terveysalalla

Opintojakson tarkoituksena on syventää opiskelijan teknologiaosaamista tekoälyn, robotiikan ja ohjelmoinnin perusteiden osalta. Lisäksi tarkoituksena on syventää osaamista käyttäjälähtöisen kehittämisen ja käytettävyyden arvioinnin menetelmissä ja niiden soveltamisessa käytäntöön.
Opiskelija syventää teknologiaosaamistaan, osaa tekoälyn ja robotiikan peruskäsitteet ja ymmärtää ohjelmoinnin perusteita. Opiskelija tunnistaa käytettävyyden perusperiaatteet ja osaa soveltaa käytettävyystestauksen menetelmiä käytäntöön. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa käyttäjälähtöisen kehittämisprosessin ja arvioida kehitetyn palvelun vaikutuksia ja käytettävyyttä.

Laajuus: 5 op opintopistettä Kieli: fi Vaadittu edeltävä osaaminen: ei Toteutusmuoto: verkko-opinnot Toteutusaika: 05.02.2024 - 31.12.2024 Ilmoittautumisaika: 07.11.2023 - 30.06.2024

Koulutuksen järjestäjä

Metropolia
Avaa lisätiedot korkeakoulun sivuilla

Traumatisoituneen lapsen ja lapsiperheen kohtaaminen

Tällä opintojaksolla saat valmiuksia lähestyä lasta ja lapsiperhettä traumatietoisen ajattelutavan mukaan. Opit mitkä ovat lapsen mielenterveyttä suojaavat ja -riskitekijät. Syvennät tietoasi lapsen traumatisoitumisesta sekä lapsiperheen mielenterveyteen liittyvistä haasteista, lapsen oirekäyttäytymisestä ja hoidosta. Lisäksi tavoitteena on, että opintojakson suoritettuasi osaat auttaa traumatisoitunutta lasta ja hänen perhettään osana moniammatillista työryhmää. Opit myös kuinka huolehtia omasta jaksamisestasi.

Opintojakso toteutetaan kokonaan itsenäisinä verkko-opintoina. Opintojaksolla on aikaan sitomattomia tehtäviä, verkkokeskusteluja, podcasteja, interaktiivisia videoita ja tietotestejä. Jaksossa on laajempi loppukoe, jota voi tehdä useamman kerran.

Laajuus: 5 opintopistettä Kieli: fi Vaadittu edeltävä osaaminen: Ei Toteutusmuoto: Verkko Toteutusaika: 09.01.2024 - 30.06.2024 Ilmoittautumisaika: 18.10.2023 - 23.06.2024

Koulutuksen järjestäjä

Xamk
Avaa lisätiedot korkeakoulun sivuilla

Tietoa hankkeesta

AMKosaaja-opinnot toteutetaan viiden ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Mukana ovat Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu, Laurea-ammattikorkeakoulu, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu. AMKosaaja-hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Uutta osaamista tarvitaan nyt monille aloille. AMKosaaja-hankkeen tavoitteena on edistää jatkuvan oppimisen kehittämistä, työ- ja elinkeinoelämän uudistamista, vastata yhteiskunnan ja talouden haasteisiin sekä murroksesta syntyviin uusiin osaamistarpeisiin. Hankkeessa toteutetaan korkeakoulutasoisia, lyhytkestoisia ja ketteriä opintoja osaamistarpeisiin vastaamiseksi.

Timo Luoma

Hankkeen projektipäällikkö +358 50 595 9423 timo.luoma@metropolia.fi