Ajankohtaista

Tämän takia sinun kannattaa hankkia kursseista suoritusmerkinnät

Onko sinulla tapana aloittaa uudet kurssit innosta puhkuen, mutta todeta lähellä kurssien maaliviivaa, että et jaksakaan suorittaa tehtäviä loppuun? On toki hienoa, että jo itse oppiminen tuntuu niin innostavalta, ettei siitä kaipaa itselleen opintopisteitä, mutta kannattaa kuitenkin miettiä, minkälaista hyötyä opintopisteiden suorittamisesta on. Tässä artikkelissa on esitelty kolme syytä siihen, minkä takia kurssit kannattaa suorittaa loppuun asti.

Suoritusmerkinnät ovat mahdollisuus todistaa mahdolliselle työnantajalle, että olet oikeasti opiskellut asiaa
Työpaikoista kilpailu on monilla aloilla kovaa ja saadaksesi paikan sinun tulee erottua muista. Puhelahjoilla voi pyrkiä olemaan vakuuttava, mutta konkretia on kuitenkin usein pelkkiä sanoja vakuuttavampaa. Mikäli saat kursseilta opintopisteitä, sinun on mahdollista kirjata opinnoista tiedot ansioluetteloosi ja tarvittaessa todistaa, että olet suorittanut opintosi. Mahdollisuus todistaa omat opinnot kertomalla opintopisteiden määrästä on vakuuttavampaa kuin vain maininta siitä, että on itsenäisesti opiskellut jotain asiaa.  Älä anna muiden napata unelmiesi työpaikkaa, koska lopetit opinnot juuri ennen maaliviivaa.

Suoritusmerkinnät voivat tulevaisuudessa helpottaa opintojasi
Oletko harkinnut, että suorittaisit tulevaisuudessa uuden tutkinnon? Vaikka ajatus ei vielä tuntuisikaan ajankohtaiselta, ei kannata kuitenkaan ajatella, etteikö niin voisi joskus käydä. Nyky-yhteiskunnassa on varsin yleistä, että ihmisellä on monta erillistä työuraa ja että ihmiset kouluttautuvat uudelleen myös vanhemmalla iällä. Monissa tutkinnoissa on mahdollista hyväksi lukea muualla aikaisemmin suoritettuja opintoja, mikäli niitä ei ole ole aikaisemmin sisällytetty mihinkään tutkintoon. Sen takia on järkevää, että kursseista on suoritusmerkinnät, koska niiden avulla uuden tutkinnon tekemistä on mahdollista nopeuttaa.

Kurssien loppuun tekeminen takaa sen, että kursseja voidaan myös tulevaisuudessa järjestää maksuttomina
Maksuttomina mainostetut kurssit maksavat yleensä aina kuitenkin jollekin osapuolelle rahaa. AMKosajaa-hankkeessa rahoittajana toimii Opetus- ja kulttuuriministeriö. Ministeriö rahoittaa hanketta, jotta ihmisten olisi mahdollista opiskella ilmaiseksi. Opiskelun toivotaan parantavan muun muassa ihmisten työllistymismahdollisuuksia. Ministeriön täytyy kuitenkin jollakin tavalla tarkkailla, että onhan heidän rahoittama hanke kannattava. Tämän takia ministeriö seuraa, minkä verran ihmiset suorittavat hankkeessa opintopisteitä. Mikäli opintopisteitä ei kerry, voidaan katsoa, ettei hanke ole kannattava, jolloin rahoitus loppuu eikä kursseja ole enää mahdollista suorittaa. Suorittamalla kurssit loppuun asti on siis mahdollista tukea hankkeen jatkuvuutta ja mahdollistaa omat opinnot myös tulevaisuudessa.

Tutustu myös näihin artikkeleihin:

Apua opintojen suunnitteluun uravalmentajalta

Opiskelusta uusi harrastus

Tietoa hankkeesta

AMKosaaja-opinnot toteutetaan viiden ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Mukana ovat Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu, Laurea-ammattikorkeakoulu, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu. AMKosaaja-hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Uutta osaamista tarvitaan nyt monille aloille. AMKosaaja-hankkeen tavoitteena on edistää jatkuvan oppimisen kehittämistä, työ- ja elinkeinoelämän uudistamista, vastata yhteiskunnan ja talouden haasteisiin sekä murroksesta syntyviin uusiin osaamistarpeisiin. Hankkeessa toteutetaan korkeakoulutasoisia, lyhytkestoisia ja ketteriä opintoja osaamistarpeisiin vastaamiseksi.

Timo Luoma

Hankkeen projektipäällikkö +358 50 595 9423 timo.luoma@metropolia.fi